Masterclass

Masterclass: Van veel gedoe en heel veel strijd naar weten hoe in minder tijd!

(hoe jij in deze masterclass eindelijk de handleiding van je kind te weten komt!)

Je bent al een tijdje trotse ouder. Als mama of papa heb je reeds tig boeken over opvoeding gelezen. Toch werkt het niet voor je kind wat voor je andere kind wel werkt.

Je doet je uiterste best en toch is het moeilijk. Ik worstelde ook met deze uitdaging. In 2009 werd ik  mama van een identieke tweeling. Hoewel ze uiterlijk op elkaar lijken, verschillen ze sterk qua karakter. Normaal toch, vermits iedereen uniek is met zijn eigen talenten en uitdagingen.

Wat maakt dat ze zo sterk verschillen? Ik kwam terecht bij de typologie van de 4 temperamenten – vuur (V) – aarde (A) – lucht (L) en water (W) .

Deze typologie is dynamisch en brengt de unieke persoonlijkheidsstructuur van ieder persoon in kaart met als doel de persoonlijke groei te stimuleren.

Het is de blauwdruk van wie je kind in wezen is.

In deze masterclass leer ik je de basis van de 4 temperamenten. Wat zijn de positieve en negatieve kanten van een temperament? Hoe kan je daar als ouder dan mee omgaan?

Aan de hand van de eigenschappen van je kind heb je aanknopingspunten om de opvoeding anders aan te pakken. Een opvoeding die gericht is op wat je zoon of dochter nodig heeft en hoe jij als ouder je kind kan ondersteunen. 

Concreet: een temperament is geen gevangenis, wel een verheldering!

De masterclass is via Zoom. Je kan dus actief deelnemen en rechtstreeks je vragen stellen. Voelt dat voor jou onveilig? Geen probleem. Zet dan je camera uit alsook je microfoon. Zo kan je meevolgen. Ik geloof dat je veel kan leren door naar anderen te luisteren, ideeën opdoen hoe andere ouders met eenzelfde situatie omgaan.
Ik respecteer ieders mening. De masterclass is opgebouwd vanuit respect voor elkaar. 
In deze masterclass vertel ik over de 4 temperamenten, met hun positieve en negatieve kwaliteiten. ‘stout, perfectionistisch, traag, roekeloos, overbezorgd, agressief, ongeduldig…’
Na inschrijven ontvang je van mij een invulformulier met een aantal vragen. De antwoorden op deze vragen neem ik mee in de masterclass. Zo heb jij al een koffer vol inspiratie na de masterclass.
Bij elk temperament geef ik je concrete adviezen hoe je als ouder je kind kan ondersteunen. Dit vanuit de visie ‘mild ouderschap’, ‘onvoorwaardelijk opvoeden’. Als jij begrijpt waarom je kind bepaald gedrag stelt, wat de oorzaak kan zijn, dan weet je hoe je je kind kan aanmoedigen het anders te doen.
We ronden de masterclass af met een energie oefening. Een oefening om je zelfvertrouwen als ouder te vergroten.
Na de masterclass ontvang je de opnames zodat je nog tig keer kan kijken en luisteren wat we allemaal besproken hebben.

Praktisch

Save the date: zondag 20 september 2020.

Locatie: online, vanuit je luie stoel! Via Zoom.

Ik vertel je over de 4 temperamenten. Samen gaan we aan de slag met de eigenschappen van je kind zodat jij op het einde van deze masterclass een idee hebt wat het temperament van je kind is en hoe je je zoon of dochter kan ondersteunen.

Wat kost dat? 47 euro incl BTW.

Tijd: van 10u tot 12u.