Week van de ouder

Welkom op de week van de ouder!

Hey ouder! Wat leuk dat jij mee doet met de week van de ouder!
Van 1 tem 7 maart geef ik jou concrete adviezen om jou te ondersteunen in het ouderschap.
Op deze pagina vind je ook een overzicht van de verschillende onderwerpen, de linken naar de video’s/hand-outs en de linken naar de live uitzendingen.

Kathleen Coppieters

Linken naar de live masterclasses.

  • Vrijdag 3 juni 20.30u: hoe leer jij kalm blijven tijdens de driftbui van je kind? Concreet aan de slag met het herkennen van jouw triggers en het reguleren van jouw emoties. Ik zou het leuk vinden mocht je live mee doen!
    Je kan mij ook je vragen stellen via de chat!
    De live gaat door op mijn Youtube kanaal. Klik op onderstaande knop om replay te bekijken.
  • Zondag 5 juni 11u: hoe maak jij jouw handleiding? Live workshop jou jij jouw handleiding kan maken. Doe online mee met de DIY excelfile! De live gaat door via Zoom. Klik op onderstaande link om de replay te bekijken en de file te downloaden!
  • Dinsdag 7 juni 20.30: wat heb jij nodig als ouder? Doe mee aan de live workshop waarin ik jou vertel hoe de positie van de maan bij jouw geboorte bepaalt wat jij nodig hebt.

Dag 1: jij als CEO van je bedrijf genaamd ouderschap

Klinkt zwaar hé… en toch is het zo. Als mama sta jij aan het hoofd van het ouderschap, eventueel samen met je partner. Jij bepaalt de koers die je gaat varen! Jij beslist hoe je het ouderschap aangaat en hoe je dat gaat doen. Om dat goed te kunnen doen, is het belangrijk te weten welke visie je hebt op het ouderschap, welke waarden wil jij je kind meegeven? Wat vind jij belangrijk?

Tuurlijk is het in het begin zoeken en soms lijkt het of de boot stuurloos is, je weet niet goed welke kant je kan uitgaan. Dat is heel normaal, dat was bij mij ook zo. In het begin is het zoeken en proberen wat het beste past voor jou en voor je gezin.
Wist je dat een visie hebben, weten waar je naartoe wil, het ouderschap een stuk makkelijker maakt? Je hebt namelijk een doel en als je een doel hebt, dan heb je een focus om jou op te richten.

Hoe je dat nu concreet aanpakt, dat vertel ik je in onderstaande video. Klik op de knop om de video te bekijken.

Dag 2: omgaan met perfectionisme: - hoe leg je de lat lager?

Voor jezelf de lat hoog leggen… diep van binnen wil je dat eigenlijk niet maar… de druk van de maatschappij, de perfecte plaatsjes op social media, de druk om het goed te doen ligt heel hoog. Het vraagt heel wat van jou om daarmee om te gaan. Het is een pittige uitdaging en toch kan je er stap voor stap mee leren dealen. Bij mij werd het perfectionisme met de paplepel ingegoten, net zoals dat bij mijn moeder het geval was en nog steeds is. Laatst vertelde ik haar dat ik hier niet meer aan mee doe, aan dat perfectionisme. Het vroeg ontzetten veel moed van mij om dat haar te zeggen en langs de andere kant geeft het mij zoveel rust EN energie om te genieten van mijn gezin! 

In de video van vandaag geef ik jou mijn beste tips die mij hielpen. Ik ben er zeker van dat jij er iets aan hebt!

Dag 3: hoe leer je zelf kalm te blijven tijdens een driftbui van je kind?

Je gaat met je kind naar de speeltuin. Er even tussenuit, gezellige we-time, connecten met je kind. Dan wordt het tijd om terug naar huis te gaan. Tuurlijk wil je kind nog blijven, de spanning bij jou en bij je kind stijgt. Bij jou omdat je nog tig zaken te doen hebt en je kind, ja die amuseert zich en gaat helemaal op in zijn spel, dus waarom zouden we NU al naar huis gaan? Je voelt de bui al hangen: een driftbui is op komst. Dat wil je natuurlijk niet. Want misschien gaan de mensen wel denken dat jij een slechte moeder bent, je kind slecht opgevoed is… Hoe kan je nu als ouder kalm blijven? In deze fase – dus net vóór de driftbui of als er al ééntje is?
Ik schreef er een ebook over: 5 stappenplan om kalm te blijven tijdens een driftbui van je kind EN ik nam er een masterclass (30 min) over op, hoe je het ebook + werkboek kan gebruiken. Klik op onderstaande knop om jouw exemplaar van het ebook GRATIS te claimen en bekijk de bijhorende masterclass!

Dag 4: hoe leer je omgaan met ongevraagd advies van anderen?

Jij bent lang niet de enige ouder die ‘last heeft’ van ongevraagd opvoedadvies… Het is echt niet leuk, ik voelde mij nog onzekerder dan ik al was als jonge mama. Toen begon ik mij te wapenen en mij voor te bereiden – wat kan je antwoorden op ongevraagd advies? En hoe zorg je ervoor dat die andere persoon er niet blijft over ‘doorbomen’ om het zo te zeggen? Daar is 1 aspect heel belangrijk bij. Wat dat is en wat je kan antwoorden – ik geef je een 5 tal mogelijkheden – kan je zien in deze video.

Dag 5: hoe maak je jouw handleiding?

Eén van mijn expertises is handleidingen maken. Ik maak de handleiding van je kind, van jou… Daarvoor werk ik onder andere met de typologie van de 4 temperamenten – aarde – water – lucht en vuur. Ik noem ze de bouwstenen. De unieke combinatie van deze 4 bouwstenen maakt jou tot wie je bent. Elke bouwsteen heeft positieve en negatieve elementen. Bij kleine kinderen werk ik met een 5 tal elementen per bouwsteen. Hun leefwereld is nog niet zo groot EN ze staan nog heel dicht bij hun oorspronkelijke natuur. Als volwassene komt er meer bij kijken. Jij bent gevormd door jouw opvoeding, levenservaring enz.

Dag 6 : rustdag

Dag 7: wat heb jij nodig als ouder? De maan vertelt het jou!

De positie van de maan bij jouw geboorte vertelt jou wat je nodig hebt. Het is 1 van de 3 elementen die bij jouw persoonlijkheid hoort.

  • De Zon vertelt jou wie je bent.
  • De Ascendant vertelt jou hoe jij overkomt bij de anderen.
  • De Maan vertelt jou wat je nodig hebt.

In de workshop toon ik jou hoe en op welke website je een gratis horoscoop kan maken en waar je deze 3 elementen terug kan vinden in jouw horoscoop. Ik geef jou tot slot een overzicht van wat elk sterrenbeeld nodig heeft om zich goed te voelen.

Via onderstaande knop kan je de workshop herbekijken.