Tips autovakantie

5 tips voor een lange autoreis met de kids

Ga jij deze zomer op vakantie naar zonnige Spanje of bourgondisch Frankrijk Dan ga je vast en zeker een flink eindje rijden met de kinderen op de achterbank. Soms gaat dat heeeeel relaxt en soms helemaal niet. Met deze 5 tips maak je jouw lange autoreis met kinderen net even wat makkelijker zodat jij meteen vanaf de start kan genieten van je vakantie!

1. Stop regelmatig.

Het is misschien makkelijk omdat te zeggen, maar regelmatig stoppen om eens de benen te strekken doet wonderen. Wij kozen steevast voor parkings waar een speeltuin was, zodat onze kinderen zich daar konden uitleven voor een 20 tal minuten. Ondertussen heb jij de tijd om op je gemak een koffie te drinken.

2. De tablet.

De tablet is ideaal om film af te spelen, puzzels te maken of een leuk spel te spelen. Let erop dat deze apps ook offline werken, dus zonder wifi – tenzij je voor jezelf een wifi hotspot in de wagen creëert of je tablet met 4G is uitgerust.

3. Raamstickers.

Een hele dag achter een scherm zitten is niet gezond, zeker niet voor jonge kinderen. Zo was ik laatst bij de oogarts en die vertelde mij dat kinderen steeds jonger een bril dragen. Reden: hun ogen zijn niet aangepast om dagelijks uren achter elkaar op een scherm te kijken. Wissel daarom af met deze leuke raamstickers. Je hebt ze in verschillende soorten en thema’s. Te gebruiken op het raam van de wagen, vliegtuig of trein!

Zo heb je raamstickers rond het thema boerderij, oceaan, sprookjes of het verkeer/reizen. 

4. Is je kind wagenziek?

Vaak zijn kinderen wagenziek. Bij mijn ene dochter is dat ook zo. Waar ik vroeger bij de apotheker medicatie ging halen tegen wagenziekte, ben ik nu voorstander van natuurlijke hulpmiddelen om wagenziekte te voorkomen. Ik merkte dat er bij de klassieke medicatie veel nevenwerkingen waren. Dus ging ik op zoek naar andere middelen. Zo kan je wagenziekte voorkomen door regelmatig kleine beetjes te eten zodat er steeds voedsel in de maag van je kind zit. Zelf gebruik ik al jaren de essentiële oliën van Pur Essentiël. Zo heeft Pur Essentiël een handige reisziekte roller met 7 essentiële oliën. Je hebt ook polsbandjes. Deze polsbandjes tegen wagenziekte en misselijkheid werken door middel van drukpunten/acupressuur, waarbij een zachte druk wordt uitgeoefend op specifieke acu-punten van beide polsen. Echter, voor kleinere kinderen vind ik ze niet zo geschikt omdat deze bandjes makkelijk verschuiven.

Kamillethee, muntthee of muntbolletjes kunnen ook de misselijkheid verdrijven evenals citroensap in een glas lauw water. Echter hier is niet iedereen fan van.

5. Een goede voorbereiding zorgt voor een relaxte reis.

Je kind goed voorbereiden op de hele reis is heel belangrijk. En dat geldt al van voor de echte reis begint, of je nu met het vliegtuig, de wagen of de trein reist. Zo kan je bijvoorbeeld de route op de kaart laten zien.

Een goede voorbereiding vraagt veel van jou als ouder. Naast de stress om de laatste zaken op je werk te regelen, heb je thuis ook nog een hele hoop op je to-do lijst staan. Denk maar aan het stelselmatig klaarleggen van kledij en andere spullen, de last-minute boodschappen, een oppas regelen voor de poes…

Om jou en jouw kind zo goed mogelijk bij de voorbereiding te helpen, ontwikkelde ik een gids: 10 gouden tips voor een ontspannen reis met je kids. Deze gids bevat naast een zeer uitgebreide inpaklijst ook een leuke aftelkalender (beiden afdrukbaar) en tal van leuke ideeën voor onderweg.

Met deze gids krijg jij terug controle over de hele voorbereiding en zorg je ervoor dat je ook tijdens de reis kan genieten, samen met je gezin. Meer info over deze gids vind je door te klikken op onderstaande foto.