Volle maan

Wat is de invloed van volle maan op jouw kind? 3 tips

Volle maan is in aantocht en dat zal je misschien geweten hebben. Je kind is temperamentvoller dan ooit, heeft het moeilijk om stil te zitten en de lontjes zijn heel kort. Misschien ook bij jou?

In dit blog geef ik je 3 tips die je kan toepassen om terug rust in huis te brengen.

Volle maan. In de volksmond wordt vaak gezegd en gesproken over de volle maan. Dan komt het zot in de mensen naar boven. Over de volle maan bestaan veel mythes en legendes. Denk maar aan de weerwolf. Onder ons gezegd en gezwegen, toen ik in het verleden bij de politie werkte waren het alvast drukkere nachten…

Anyway, de kracht van de volle maan heeft wel degelijk een invloed. Misschien ben jij je er zelf niet zo bewust van. Sinds ik meer en meer leef met de maan, hoe bewuster ik mij van die kracht ben. Hierdoor kan ik ook mijn leven hierop inrichten en kan ik bij mezelf makkelijker de signalen herkennen.

Kleine kinderen staan nog dicht bij hun natuur en de natuur. Ze zijn (nog) niet gevormd naar ‘de regels van de klassieke maatschappij’. Het feit dat ze bewuster zijn, worden ze ook meer beïnvloed.

In dit blog leg ik uit welke symptomen je bij je kind en bij jou kan opmerken. En ik geef je ook een aantal tips mee.

1. Temperamentvoller

Kleine kids die van nature temperamentvol zijn, kunnen nu heel korte lontjes hebben. De energie van de volle maan zorgt ervoor dat ze sneller overprikkeld raken. Ze voelen veel en kunnen nog niet vertellen wat er gaande is. Een driftbui is hun manier van ontlading, de spanning letterlijk los te laten, om dan weer lekker door te gaan.

2. Niet kunnen stilzitten

Avontuurlijke kinderen zijn van nature gevoelig voor stress. Dat zit zo in hun systeem. Hun manier om om te gaan met deze stress is beweging. Dansen, van hot naar her lopen, moeilijk kunnen stilzitten… het zijn allemaal technieken, strategieën van je zoon of dochter om het te veel aan prikkels te laten afvloeien. De invloed van de volle maan zorgt ervoor dat zij nog onrustiger zijn, moeilijker kunnen slapen of stilzitten.

3. Extra emotioneel of gevoelig

Jij kan je extra emotioneel of gevoeliger gaan gedragen. Iets of iemand waar je vroeger rationeler zou op reageren, daar wordt nu als het ware een gevoelige snaar geraakt. En dat is helemaal ok. Het is wat het is. Het ding is, als je dat weet, je je er bewust van bent, je er ook mee kan leren omgaan. De tekens ervan herkennen is de eerste stap naar bewust wording.

Tips.

1. Bouw regelmatig rustmomenten in.

Zo kan je zoon of dochter ‘aanmodderen’. Dat zorgt ervoor dat je kind de kans krijgt om de prikkels en de ervaringen te verwerken. Vrij spel kan dit proces hierbij ondersteunen.

2. Fysieke activiteit.

Zorg voor fysieke activiteiten waarbij je kind zijn stress of opgelopen spanningen kwijt kan. Een toertje fietsen, wandelen, naar de speeltuin, trampoline zijn ideaal.

Een wandeling in de natuur kan wonderen doen, ook voor jou.

Een leuke massage om je zoon of dochter weer helemaal in zijn lijfje te brengen en zo die rust terug te vinden.

3. Het gebruik van etherische oliën en edelstenen.

Zelf gebruik ik een spray van ‘Puressentiel’. Het is een samenstelling van verschillende soorten etherische oliën die rustgevend is. Je kan hem gewoon verstuiven in de kamer. Daarnaast vind je op internet nog tal van andere essentiële oliën. Let hier wel op voor een eventuele allergische reactie!

Edelstenen hebben ook een positieve invloed op jou en je kind. Zo heb ik in elke slaapkamer een ‘groene avonturijn’ liggen. Deze brengt rust en bevordert de slaap. Bovendien helpt hij om te ontspannen en vermindert hij boosheid en gespannenheid.

Tot slot.

Wil je nog graag concrete tips om te leren omgaan met jouw temperamentvolle zoon of dochter? Schrijf je dan in voor mijn GRATIS driftbui 10 daagse. Start op 7 maart 2022. Daarin geef ik jou 10 dagen lang inzicht in driftbuien en leer ik hoe je ermee kan omgaan. Inschrijven kan via onderstaande link.

Hieronder kan je inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je elke week waardevolle EN concrete tips en tricks over driftbuien. Bovendien blijf je meteen op de hoogte van nieuwe acties!