naar school na corona

Terug naar school na lockdown door corona

Hoe bereid je je kind voor om terug naar school te gaan na de crisis? Als je beslist hebt om je kind opnieuw naar school te sturen na de crisis dan is het belangrijk om je kind hier goed op voor te bereiden. De situatie is nu helemaal veranderd, er zijn andere regels en dat kan voor een kleuter erg verwarrend zijn.

Sommige kinderen hebben last van die verandering en hebben wat meer tijd nodig om aan te passen. Als je je kind goed voorbereid, gaat die aanpassing des te vlotter verlopen.

1. Bespreek de nieuwe regels met je kind.

Waarschijnlijk heb je info van de directie ontvangen over de nieuwe procedures. Bespreek deze verschillende zaken met je kind. Op zijn niveau. Herhaal dit verschillende keren in mondjesmaat. Je kind kan niet alles in één keer verwerken. ‘kijk, je mag terug naar school, er zijn een aantal zaken veranderd door corona. Er zijn nieuwe regels en het is best dat ik je daar even over vertel zodat je weet wat er allemaal gaat gebeuren. Zo gaan de ouders vb. met mondmaskers naar school komen. De juf of meester moet geen mondmasker dragen enz.’

2. Maak een aftelkalender

Maak een aftelkalender zodat je kind ziet wanneer ie terug naar school mag. Zo kan je elke dag een dag doorstrepen en dit geeft jou de gelegenheid om nog eens over de nieuwe regels te praten en zien of je kind nog vragen heeft.

3. Bespreek met je kind hoe hij ertegenover staat.

Vraag je zoon of dochter of ze graag naar school willen gaan. Wat maakt dat dat hij er naar uit kijkt? Wat maakt dat ie er tegenop ziet? Vertel eens, wat houdt je tegen om naar school te gaan? Bekijk het met je kind. Wat wil je kind. Kan je onrust wegnemen? Kan je eventueel tot een compromis komen? Het belangrijkste is dat jij en je gezin jullie goed voelen bij de beslissing.

Ik schreef een blog over terug naar school gaan na corona. Denk je yes! Of twijfel je om je kind terug naar school te sturen. Hier kan je mijn blog lezen.