gluurpietje

Ga je mee op zoek naar de gluurpietjes?

Ken jij de gluurpietjes als? Misschien kan jij je het nog herinneren. Tijdens de eerste lockdown gingen we massaal op zoek naar beren. Deze trend is overgewaaid uit Australië. Nu zijn de gluurpietjes aan de beurt! In dit blog kom je er meer over te weten!

1. Algemene info

Nu de Coronacijfers voor een tweede golf zorgen, zijn massa evenementen weer afgelast. Zo kwam de Sint vorige zaterdag (14/11/20) in alle vroegte aan. Veel kinderen en ouders kijken zo uit naar de Sint: het snuisteren in de speelgoedboekjes, bekijken met je kind waar zijn hartje naar uit gaat. Na de berenjacht is er nu een vervolg: de zoektocht naar de gluurpietjes.

2. Wie of wat zijn de gluurpietjes?

Het idee komt vanuit Nederland. Els Rooijakkers heeft dit als eerste ontworpen. De pietjes die je kan zoeken zijn wit, zwart en soms zelfs alle kleuren van de regenboog! Ze gluren van achter het raam naar de straat zodat kinderen ze kunnen spotten! Op deze manier is het een fijne manier om af te tellen naar de Sint!

3. Waar kan je ze vinden?

Zoals ik je reeds vertelde zitten ze verstopt achter het raam. In Nederland zijn ze al ontzettend populair. In België zijn ze in opmars in de provincie Limburg. Misschien kunnen we dit concept verspreiden in heel Vlaanderen???

4. Hoe kan je daar als ouder nu mee aan de slag?

Ik zie het zo: de gluurpietjes kijken naar de straat, om ouders en kinderen te verrassen. Een lach op het gezicht! Langs de andere kant kijken zij ook naar binnen in de woonkamer. Zo kunnen zij zien hoe jij met je zoon of dochter samen een brief en verlanglijstje maakt voor de Sint. Op die manier weet de Sint waar je kind graag mee speelt, waar je zoon of dochter naar verlangt en misschien komt Hij dat dan wel brengen!

Zin om op pad te gaan met je kind? Kijk op de Facebook, ‘gluurpietjes zoektocht’ – de startpagina waar je alle informatie vindt alsook downloads. Het gluurpietje om in te kleuren kan je HIER downloaden.

Wil je iets extra’s toevoegen aan je wandeltocht? Voer dan onderstaande opdrachten uit!

  • Bij het 1ste pietje maak je 10 paardensprongen net zoals het paard van Sinterklaas.
  • Bij het 2de pietje doe je een dansje.
  • Bij het 3de pietje zing je een sinterklaasliedje.
  • Bij het 4de pietje rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar.
  • Bij het 5de pietje hinkel je naar het volgende huis.
  • Wanneer je het 6de pietje ziet zwaai je naar de volgende persoon die je tegenkomt.
  • Bij een wit pietje tel je tot 10 of van 10 tot 0.

Ik kwam dit initiatief tegen op ouderblog.be

5. Tot slot.

Het zijn spannende tijden voor ouders en kinderen. Naar school gaan, weinig activiteiten door Corona, weinig/geen bezoek, slechter weer…

De kans dat je kind overprikkeld wordt en een driftbui krijgt is groter. Van 14 tot 18 december organiseer ik een gratis challenge over driftbuien.

Via onderstaande link krijg je meer info en kan je inschrijven!

Doe je mee?

4 reacties op “Ga je mee op zoek naar de gluurpietjes?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *