Gedragsproblemen kind

Welke boodschap vertelt je kind jou met zijn gedrag?

Wat wil je kind vertellen met zijn gedrag? Met andere woorden, wat zit er onder de driftbui of ‘lastig gedrag’ zoals zeuren, aanhoudend aandacht vragen, je opeisen enz.

Het brein van kleine kinderen is nog volop aan het ontwikkelen. Ze kunnen nog niet vertellen wat er gaat en niet gaat. Daarvoor zijn ze nog te jong en ze hebben er ook de woorden nog niet voor.

Wat jouw zoon of dochter wèl doet als het niet gaat is dit laten zien via het gedrag.

Angst, overprikkeld, overspoeld worden door emoties, honger, vermoeidheid, nood aan een knuffel … kunnen aanleiding zijn voor een driftbui of lastig gedrag.

In deze video vertel ik jou er meer over.

Kathleen's Kids Talk

Deze video is de opname van een live sessie op Instagram. Elke woensdag om 10u hou ik een live sessie op Instagram en in mijn Facebookgroep.

Quick scan.

In de video vertel ik jou over de ‘quick scan’. Met een quick scan kan ik makkelijk ontdekken wat er onder de driftbui of lastig gedrag van je kind speelt, dus wat de onderliggende oorzaak is. En ik geef je de adviezen die nodig zijn om weer snel rust in huis te hebben. Deze adviezen zijn afgestemd op jouw kind, zodat je als ouder weet wat jouw kind nodig heeft om rustig te blijven. Meer info over de quick scan via onderstaande knop.