Driftbuien - bouwsteen vuur

Algemene info.

Heeft je zoon of dochter veel vuur in zich, dan is je kind gedreven en enthousiast. Met de nodige wilskracht gaat ie recht op zijn doel af, heeft ie een sterke wil. Hij is gedreven om te presteren en actief te zijn. Dat is zo genetisch vastgelegd. (in tegenstelling tot water). Een vuurkind is een doorzetter, iemand met een sterke wil. Hij is eerlijk en oprecht, een geboren leider.

Langs de andere kant reageert je zoon of dochter impulsief op de prikkels in de omgeving, kan ie ongeduldig zijn als ie weer eens moet wachten. Je kind kan blijven doordrammen om dat welbepaalde snoepje in de winkel te krijgen en reageert prompt met agressief gedrag als ie zijn zin niet krijgt of overprikkeld is.

Wat is de handleiding van je kind?

De handleiding van je kind is het geheel van de unieke combinatie van de verschillende bouwstenen. Iedereen heeft deze bouwstenen in zich, de verhouding is bij eenieder anders. Dat geeft jouw blauwdruk, wie jij in wezen bent. Kleine kinderen staan nog heel dicht bij hun natuur, ze hebben nog weinig sociaal gedrag aangeleerd en zijn nog niet gevormd door ‘de maatschappij’. Dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk de handleiding kan maken zodat jij meteen de adviezen hebt die wèl werken om rust in het gezin te krijgen. Bekijk alle bouwstenen en noteer welke je bouwstenen van toepassing zijn op jouw kind. 

Als je weet dat je kind veel ‘vuur‘ in zijn blauwdruk heeft, dan is het belangrijk dat je keuzes geeft. Keuzes zorgen voor minder driftbuien en lastig gedrag. Zorg ook voor tijd en ruimte om te ontprikkelen. Dat is voor elk kind anders. Sommige kids hebben nood aan fysieke inspanningen, anderen knutselen graag en nog anderen zitten graag rustig in de zetel onder een dekentje.

Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan? Ik kan jou helpen om de leukste mama te zijn van het gezelligste gezin!

Klik op onderstaande knop voor meer info!