Driftbuien - bouwsteen lucht

Algemene info.

Kinderen met veel lucht bewegen heel graag. Rustig een boekje lezen in een hoekje is voor hen een uitdaging. Liever gaan ze op avontuur, experimenteren ze met alles wat ze in hun handen krijgen. Ze maken zich niet veel zorgen en leggen makkelijk contact met anderen (kinderen en volwassenen). Ze hebben een ongebreidelde fantasie.

Langs de andere kant zijn ze heel nerveus en kunnen ze moeilijk stilzitten. Wiebelen op hun stoel, onrustig als er bijvoorbeeld een speeldate gepland is. Vaak twijfel je eraan of je kind ADHD heeft… en als je zoon of dochter weer eens wegloopt in de speeltuin om van de hoogste glijbaan te gaan, hou jij je hart vast en… ja, wat doe je dan? Verbieden met een hele hoop strijd en gedoe van je kind omdat het absoluut van die glijbaan wil of iets anders?

Bekijk hieronder de video over 'lucht'.

Wat is de handleiding van je kind?

De handleiding van je kind is het geheel van de unieke combinatie van de verschillende bouwstenen. Iedereen heeft deze bouwstenen in zich, de verhouding is bij eenieder anders. Dat geeft jouw blauwdruk, wie jij in wezen bent. Kleine kinderen staan nog heel dicht bij hun natuur, ze hebben nog weinig sociaal gedrag aangeleerd en zijn nog niet gevormd door ‘de maatschappij’. Dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk de handleiding kan maken zodat jij meteen de adviezen hebt die wèl werken om rust in het gezin te krijgen. Bekijk alle bouwstenen en noteer welke je bouwstenen van toepassing zijn op jouw kind. 

Als je weet dat je kind veel ‘lucht‘ in zijn blauwdruk heeft, dan kan je zorgen voor activiteiten om rustig te worden. Dat is voor elk kind anders. Het ene kind heeft nood aan sport en beweging, het andere juist aan nieuwe prikkels. Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan? Ik kan jou helpen om de leukste mama te zijn van het gezelligste gezin!

Klik op onderstaande knop voor meer info!

Andere bouwstenen herbekijken?