Kwetsbaarheid ouderschap

Ik zou graag eens een praatje maken met Brené Brown.

De moed van imperfectie. Als mens. Als ouder.

Over haar onderzoeken die ze daarrond heeft gedaan, de mensen die ze heeft gesproken en hoe ze tot die conclusies is gekomen. Veel leuker dan het in een boek te lezen, TedTalk of Netflix… 
Hoe zij dat invult als ouder, waar zij soms de moed vandaan haalt om tegen de stroom in te gaan. De moed om in de arena te staan.

Hoe ze de opvoeding ervaart, de ‘voor’ en ‘na’. 😉

Want eigenlijk is het dat wel een beetje. Je als ouder kwetsbaar durven opstellen en toegeven dat je het soms ook niet weet.

Wat leer je dan aan je kind?

Dat het ok is om niet alles te weten.
Dat je eerlijk bent, betrouwbaar.
Dat hetgeen je zegt, klopt met zijn/haar gevoel.
Dat het je op een manier ook sterker maakt als je durft luisteren naar je gevoel. 
Denk je nu, oei, ik pak het als ouder verkeerd aan, wat nu? Dat is niet erg. Uiteindelijk voed jij je kind op met de kennis en wijsheid die je nu hebt. In de omstandigheden die er nu zijn. Dat is helemaal ok.

Je kan de opvoeding zien als een reis, waar je samen op pad bent. Om van elkaar te leren. Een spannend avontuur met de nodige uitdagingen.

Elk op zijn tempo en stap voor stap.
Elkaar ondersteunen wanneer het even moeilijk is.
Hulp durven vragen wanneer nodig.

Wat leert jouw kind jou? Wat leer jij je kind? Wat vind jij als ouder belangrijk?

Ik weet ook niet alles en elke dag leer ik bij. Zo groei je als ouder, als mens.

Dat geef ik ook mee aan de mensen die ik begeleid. Soms is het samen zoeken. Elke persoon is uniek en vraagt om een persoonlijke aanpak. Samen komen jullie er wel uit.

Voor mij is het ouderschap één spannend avontuur. Met de nodige uitdagingen, ups and downs. Om dan de nodige veerkracht te hebben om er weer tegenaan te gaan.

Yes we can!

Wil je graag lezen hoe ik het aanpak? Dat kan hier.

Zoek je iemand om je te begeleiden? Vraag dan een verkennend gesprek aan. Dan kan ik samen met jou bekijken of ik jou kan helpen. Dit kan via onderstaande knop.