Driftbuien - bouwsteen aarde

Algemene info.

Kinderen met veel aarde zijn beleefd, netjes, respecteren de regels en zijn ordelijk. Ze werken ijverig aan een taak en je mag er zeker van zijn dat ze die goed afwerken. Ze houden van zekerheid, orde en structuur, vaste regels. Kortom, een kind dat graag gezien wordt door de meester of de juf omdat ie altijd flink zijn best doet en doet wat er gevraagd wordt.

Bekijk hieronder de video over 'aarde'.

Wat is de handleiding van je kind?

De handleiding van je kind is het geheel van de unieke combinatie van de verschillende bouwstenen. Iedereen heeft deze bouwstenen in zich, de verhouding is bij eenieder anders. Dat geeft jouw blauwdruk, wie jij in wezen bent. Kleine kinderen staan nog heel dicht bij hun natuur, ze hebben nog weinig sociaal gedrag aangeleerd en zijn nog niet gevormd door ‘de maatschappij’. Dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk de handleiding kan maken zodat jij meteen de adviezen hebt die wèl werken om rust in het gezin te krijgen. Bekijk alle bouwstenen en noteer welke je bouwstenen van toepassing zijn op jouw kind. 

Als je weet dat je kind veel ‘aarde‘ in zijn blauwdruk heeft, dan is het belangrijk om je kind te leren omgaan met nieuwe situaties. Hoe kan jij er als ouder voor zorgen dat je kind toch die stap zet ipv dat het koppig blijft volhouden?  Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan? Ik kan jou helpen om de leukste mama te zijn van het gezelligste gezin!

Klik op onderstaande knop voor meer info!

Andere bouwstenen herbekijken?